Każde targi piekarnicze bądź inne to dla początkującego (i nie tylko) cukiernika bardzo ważne wydarzenie i wymagają odpowiedniego przygotowania. Szczególnie jednak nabierają znaczenia, gdy chodzi o weselne targi lodziarstwa, słodkości i wypieków.

Każde jedne to naprawdę cenne doświadczenie, przede wszystkim dlatego iż wystawy te są doskonałym sposobem na pokazanie ludziom, co potrafi się zrobić i jest to idealna okazja do rozmowy z ludźmi o ich pomysłach ślubnych i o tym jak mogą zostać zrealizowane poprzez uzupełnienie tego ważnego i wydarzenia odpowiednio dobranymi łakociami.

Słodkie targi weselne – jak wypaść najlepiej?

Przede wszystkim naucz się tego, że będąc na targach nie powinieneś się bać rozmawiać z konkurencją – zawsze będą inne przedsiębiorstwa promujące te same produkty co Ty, ale to nie znaczy, że nie może ich poznać. Być przyjaznym! Nigdy nie wiesz, kiedy możesz potrzebować pomocy od innych cukierników.

Wymieniając się kontaktami z innymi firmami weselnymi, będziesz mógł utworzyć katalog kontaktów w celu lepszego wsparcia oferowanego dla klientów. To także pozwoli mocniej kojarzyć Twoje nazwisko i Twoje wypieki bądź inne słodkości w tej branży.

Pamiętaj, że je się oczami – dlatego wybierając się na tarki piekarnicze zrób wszystko, by twoje stoisko było możliwie jak najbardziej wizualne – upewnij się też, że masz dużo zdjęć swoich dotychczasowych prac, do których będziesz mógł się odwoływać przy omawianiu możliwych projektów.

Oczywiście też upewnij się, że masz dużo wizytówek lub inną literaturę. Jeśli ktoś jest zainteresowany Twoimi projektami, musi być w stanie znaleźć Cię w sieci, na e-mailu lub telefonie. Ale nie bądź zbyt nachalny. Niektórzy ludzie nie lubią rozmawiać i wolą po prostu spojrzeć na to, co przygotowałeś. Zaoferuj początkowy kontakt z uśmiechem lub daj ulotkę, a następnie pozwól im spojrzeć na swoje pracę. Dopiero jeśli wydają się zainteresowani, zapytaj ich o ich plany ślubne i oczywiście – nie zapomnij poczęstować, a na pewno skradniesz ich serce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *